Complete revisie van een Formule Ford SJ98

Na het millennium zijn door DEJO RACING vele successen behaald in de formule ford. Destijds werd gereden met een 1.8 liter zetec ford motor en een chassis gebouwd door Swift uit Engeland. Helaas eindigde deze formule auto’s, als zo veel overjarige types, in de “mottenballen”.

Begin van dit jaar is besloten deze auto totaal opnieuw op te bouwen en een nieuw leven in te blazen. Uit ervaring is gebleken dat dit type auto zeer geschikt is om te testen met talentvolle nieuwe rijders. De Swift is in het veleden betrouwbaar gebleken en onderdelen zijn relatief betaalbaar en dus vervangbaar bij een krap budget. Aangezien DEJO talentvolle coureurs graag de kans geeft, is deze auto bij uitstek het type om mee te testen. Tevens is de bedoeling met deze formule ford deel te gaan nemen aan de bekende DRNT youngtimers klasse. 

 Maar om bij het begin te beginnen is op 29 juni 2009 de Swift uit het schap gehaald en kon begonnen worden met de demontage. Om niets aan het toeval over te laten is besloten de auto compleet te strippen zodat eventuele gebreken zichtbaar zouden worden. Of er nu getest of in wedstrijd verband wordt geracet  wordt: in een formule auto wil je niets aan het toeval overlaten, de marges zijn immers klein. 

Via dit verslag krijgt u een indruk van de werkzaamheden, de vordering en hopelijk volgen aan het einde van het jaar de eerst foto’s van de diverse tests met nieuwe, jonge, fitte en talentvolle coureurs. Van data uit het verleden weten we immers wat deze auto kan. 

Het verslag zal bestaan uit een aantal fases:

1)      De complete demontage

2)    Het reinigen, reviseren, repareren en inspecteren van de diverse onderdelen

3)    Het complementeren van de onderdelen

4)    De opbouw van de complete monocoque

5)    De reparatie en opbouw body-work

6)    Inbouwen van de motor, bak en radiatoren

7)    Montage ophangingen, fusee stellen en remmen

8)    Afmontage, en rijklaar maken.

 Met jong talent bedoelen we natuurlijk wel coureurs die boven het stuur uit komen:

 

(c)09   Michael Rainger

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 29-09-09 .