DEEL 6 (in-/aanbouwen van de motor en versnellingsbak)

 Nu het bodywork bij de spuiter is, kan de motor en de versnellingbak aan de monocoque van de auto worden gemonteerd. Voor het zover is, wordt de motor uiteraard eerst gereinigd, nagekeken en voorzien van een nieuwe distributieriem. Tevens worden de snaren van de water- en oliepomp vervangen. Ten slotte worden de koppelingsplaten gecontroleerd en gecentreerd.

 

 Het vinden van de juiste bouten en moeren, de bijbehorende motorsteunen is gelukt en de motor kan worden gemonteerd:

 

 Voordat de versnellingsbak aan het blok kan worden gemonteerd worden ook hier de essentiële onderdelen grondig nagekeken. Met name de seals van de koppelingscilinder verdienen enige aandacht.

 

 Bij een formule race auto zijn de ophangingen, vering en push-rods allen aan de versnellingbak bevestigd. Bij het plaatsen van de versnellingsbak zijn de bevestigingspunten van deze onderdelen meteen gereinigd, nagekeken, gesmeerd en desnoods vervangen. Het resultaat is dat nu ook de versnellingsbak is gemonteerd:

 

 Nu nog “even” de kabelboom in orde maken, remleidingen aan leggen, startmotor monteren, etc. etc. We zijn er dus nog niet maar het hart van de auto is gemonteerd.

Michael Rainger 2009-12-09

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 09-12-09 .