DEEL 4b (Montage monocoque) 

In het voorgaand verslag stond te lezen dat de revisie van de brandstof tank een verhaal opart zou zijn. Ten eerste is de gehele tank gedemonteerd en schoongemaakt. Tevens is het schuim uit de tank verwijderd waarna de brandstofpomp is getest en is voorzien van een nieuw filter. Maar dan begint het pas. Op de aangegeven plaats mag in de tank de brandstofpomp weer geďnstalleerd worden:

 Bij het instaleren van deze brandstofpomp in de tank blijkt echter enige vaardigheid vereist. Er zijn eigenlijk drie handen nodig om deze handeling uit te voeren terwijl er maar ruimte is voor één hand. We hebben dan ook een aantal malen tot 10 moeten tellen … ! Aangezien alles op de “tast” is gebeurt heeft een foto uiteindelijk moeten bepalen of e.e.a. juist is gemonteerd: 

 Vervolgens is de pomp wederom getest en de tank op eventuele lekkages onderzocht. Alles bleek gelukkig oké.

 Een ander gecompliceerd onderdeel van de monocoque is de totale bedrading van de auto:

De kabelboom is eerst gereinigd, doorgemeten en, voor zo ver mogelijk aangebracht. Nadat de motor en bak zijn gemonteerd zal deze “spaghetti” compleet geďnstalleerd en getest kunnen worden.

De monocoque begint echter ergens op te lijken en dat geeft de burger wederom moet. Nu eerst maar eens verder met het bodywork van de auto. Zoals op bovenstaande foto is te zien, zijn de eerste delen geschuurd, maar er zullen er nog een aantal moeten volgen.

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 26-10-09 .