Beste Mensen,                      

De maand juni is voor het DEJO Racing Team in samenwerking met Elbert Bouman Racing heel productief geweest

Op donderdag voor Pinksteren wordt de tent opgezet door de DEJO crew en in de loop van de avond komt de coureur ook alvast aan. Vrijdagmorgen staan ze fris te wachten op de raceauto die afgeladen gelijk aan de eerste test kan beginnen. Pinksteren is extra zwaar zowel voor de crew als voor de rijder vijf dagen op het circuit, met daartussendoor een rustdag op zondag.

De vele voorbereidingen in de Workshop in Angeren leveren het gewenste resultaat dit Weekend.  Elbert kan van twee races twee runner-up plaatsten noteren en het podium is een vaste plek voor hem aan het worden.

In de drie weken tussen Pinksteren en de Masters of Formela3 wordt de raceauto opnieuw geheel aangepakt want het wordt nu tijd om te gaan strijden voor de bovenste plaats op het podium. 

Met extra begeleiding en nog maar nadruk op conditie en kennis van het circuit en raceauto moet het nu gaan gebeuren.

De Masters is een race bij uitstek om op te vallen. Niet alleen in de formule drie maar ook in de klassen in het voorprogramma wordt gekeken naar welke coureurs extra presteren.

In de eerste race is het spannend maar jammer genoeg wordt er teveel risico door andere coureurs genomen en Elbert kan zijn opmars niet af maken door een periode achter de safety car rijden.

  Maar op de zondag gaat hij alles goed maken. Met een fantastische start en een goede uitrem-actie weet hij zijn twee belangrijkste rivalen te verschalken en rijdt een aantal ronden op positie een.  Jammer genoeg heeft hij net nog niet de ervaring genoeg om een oude rot van het formule racen achter zich te houden en al strijdend moet hij in dit geval nog genoegen nemen met wederom een tweede plaats.

Nu heeft hij laten zien dat het ook echt kan en we kijken dan ook met spanning uit wat de race op Assen gaat brengen. Zal Elbert daar doorbreken en zijn concurrentie op afstand gaan rijden We zullen moeten afwachten tot het eerste weekend van juli om het te weten.

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 22-06-09 .