Beste Mensen,                      

De maand april heeft voor het DEJO Racing Team heel wat extra werk meegebracht.

Op donderdag drie april de presentatie van EB Racing ondersteund door DEJO Racing op het circuit van Zolder. In de ochtend het inrijden van de verschillende coureurs en in de middag de presentatie met aanwezigheid van een cameraploeg van een Vlaamse TV en vertegenwoordiging van de zuid Nederlandse schrijvende Pers. Met medewerking van DRS die aanwezig was met hun race BMW zijn gasten rondgereden achter de Formule Ford aan.  Elbert heeft kunnen laten zien hoe een Formule Raceauto verschilt van een Race Tourwagen.  De week daarna is er veel  publiciteit geweest voor Elbert in de aanvang naar de Paasraces.

Als voorbereiding voor die races heeft een heel team in de Werkplaats in Angeren al het materiaal zoals Tenten, Gereedschappen, tafels en stoelen maar ook uitlijn apparatuur en onderdelen weer uitgezocht en transport klaar gemaakt.

Op donderdag naar het circuit. Gelijk de eerste testen. Op vrijdag serieuzere testen in voorbereiding van de kwalificatie op zaterdag. Daar tussendoor moet de raceauto steeds opnieuw nagekeken schoongemaakt en opnieuw uitgelijnd en gewogen worden.

Het DEJO Racing Team met de blauwe outfit is dus weer duidelijk op het circuit

aanwezig.  Van verschillende kanten wordt waardering uitgesproken en als concurrenten aangemerkt in de schrijvende pers.

De eerste race weet Elbert een heel goede score neer te zetten. In de tweede race is hij te enthousiast en blijkt dat we nog steeds verder kunnen groeien en leren.

Onderhand worden in de werkplaats en op privé locaties hard gewerkt aan de andere poot van DRT verschillende Race Simca’s en klassiekers staan in onderdelen klaar voor afbouw en een aantal aanpassingen aan de ophanging en versnellingsbakken brengen extra werk met zich mee.  De vorderingen van Arno’s  Youngtimer Simca zijn te volgen op www.dejoracing.com . Op die website staan de opeenvolgende verslagen.

De volgende fase is weer een testdag op Zandvoort op 30 april waar wederom een dag racelijn rijden en de techniek van op welke plek op de baan je nu precies moet remmen en gas geven wordt uitgeprobeerd in de Race Simca van DRT.

De vorige testen hebben uitgewezen dat ook aan de raceauto’s een aantal verbeteringen noodzakelijk zijn en nu is mooi een gelegenheid om aanpassingen uit te proberen.

Onderhand wordt de Formule Ford wederom geheel opnieuw opgebouwd voor de volgende testen in Mei in voorbereiding voor de Pinksterraces.

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04-05-09 .