Angeren 2009-03-14

Na de eerste test met Elbert Bouman op het circuit van Zandvoort is het DEJOteam 12 maart verder gegaan op het circuit van Zolder.

Het is de eerste shakedown van een totaal opnieuw opgebouwde raceauto en het is van het allergrootste belang om te zorgen dat alles gaat functioneren zoals je van een raceauto wilt verwachten.

Na een paar korte sessies van 5 rondjes per keer is de datalogging in staat om de meeste gegevens van de auto op te slaan en dat is dan weer terug te lezen op de laptop wanneer deze gegevens gedownload zijn.

Na de mechanische controle van de raceauto en de gegevens die via de computers binnen komen is het tijd om het circuit elektronisch in kaart te brengen.

Dat we in de miezerige regen niet voor toptijden gegaan zijn, maar juist voor een behoudende circuitverkenning mag duidelijk zijn.

Uiteindelijk is de enige storing die we kunnen ontdekken, na een hele dag testen, dat door het vocht de accu niet bijgeladen wordt. Onderhand zijn we in het laatste uur aangeland en kunnen terugkijken op een zeer waardevolle testdag.

Zowel Elbert als het team kijken terug op een zeer geslaagde testdag en vooral omdat we volgende week alweer op het circuit staan is het meegenomen dat we alleen de raceauto maar hoeven te controleren voor de vervolgtest. 

 

Ted de Jong                                                   Terug naar News

 

 

moderator;   info@dejoracing.nl 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15-03-09 .