Simca en Formule dag in Angeren  

Angeren 2008-06-16    #09

 Beste teamleden, participanten en geïnteresseerden in het Dejo verhaal sinds 1977.

Dit is het negende verslag , de 25 jaar onderweg met DEJO hebben we nooit gevierd, omdat we op dat moment een tweede stichting OD-Motorsport aan het oprichten waren. De racerij was zo in de versnelling gegaan dat we de ondersteuning van sponsors en van rijders zeker wilde stellen met een aparte stichting. Overdrive Dejo Motorsport. Met de aanschaf van een racetransporter met een flinke tent aan beide zijden en de overname van een Formule Renault leken we tegen de stroom in te roeien. Overal in het bedrijfsleven is er een investeringenstop, voor ons werd de winter 2003 dus een enorme gok.   Door middel van een e-mail campagne gericht op jonge karters, hebben we geprobeerd jong talent, die met heel kleine budgetten toch heel goed presteerden, een kans te geven. Speciaal voor die rijders hebben we twee van onze Formule Fords constant ingezet, met een uitgebreid testprogramma en zelfs één van de auto’s voorzien van de levensgrote tekst TESTCAR. 

Het is een spannende tijd geworden om zowel sponsors als rijders een kans te geven. Met een grote groep vrijwilligers zijn we de eerste Formule Renault Race ingegaan.  De kosten vermenigvuldigen zich schrikbarend, als je bijv. al verplicht wordt om in en pitbox te staan en daarvoor wordt dan minimaal 1000 euro per weekend gevraagd. Na de eerste twee races hebben we de Renault door moeten verkopen het was net een stap te ver. Ondanks de enorme inzet van al de teamleden die kosteloos en zeer gemotiveerd al hun tijd ingezet hebben, bleken de uiteindelijke racekosten te hoog.

 

Onderhand loopt bij de Formule Ford nog steeds de stijgende lijn door en na de eerste podiumplaats door H de Jong, sluiten Hans van Os daarna Hans Boer aan met een serie podiumplaatsen die klinken als een klok. In 2006 moeten we echt knopen doorhakken en het Team wordt opgesplitst in twee afdelingen.  Een Formule Renault Team dat zelfstandig onder de vlag van “Van Amersfoort Racing” opereert en het Formule Ford Team dat verder gaat met heel jong en enthousiast talent een kans te geven.

Daarnaast hebben we in 2007 naast de Formule Ford een Formule Gloria Rijder ondersteund als team en de veelzijdigheid van het DEJO Racing Team heeft zich nu na dertig jaar op verschillende raceauto vlakken wel bewezen.  We hebben dit echter nooit kunnen doen zonder de enorme schare van vrijwilligers en ondersteunende mensen die keer op keer weer klaar stonden, met tijd, energie en heel veel plezier in de autosport.

 

terug naar news

            

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 20-06-08 .