Simca en Formule dag in Angeren  

 Angeren 2008-06-07    #08

 Beste teamleden, participanten en geïnteresseerden in het Dejo verhaal sinds 1977.

Een winter testen met een fragiele lichtgewicht auto van 450 kg met ca 150 pk is een aparte ervaring. Ondanks dat de motor afgeregeld is blijft de raceauto, net als een motorfiets van zijn plaats gaan en remmen kan ook veel later dan normaal.  Na een aantal testdagen wordt besloten een tweede auto erbij te kopen voor reserve onderdelen.  We testen met twee coureurs om de beurt in de auto, om te kijken wat er kan.   De eerste races gaat een wereld voor ons open. Op geen enkel circuit is er één zelfde systeem van opstellen en op de startgrid staan. Met als gevolg dat het team van de ene kant van de baan naar de ander moet rennen met reserve onderdelen, een startaccu en een bandenkar.  De technische controle neemt veel tijd in beslag en gelukkig hebben we alles steeds goed voor elkaar.      De eerste raceweekenden zijn een aparte ervaring, in plaats van één dag racen kost het nu meer dan een halve week. Twee dagen om te trainen en dan een kwalificatiedag en uiteindelijk een racedag. Zo rond Pasen en Pinksteren is dat dus 5 dagen op het circuit.

Daarmee moeten ineens allemaal nieuwe zaken geregeld worden. Waar laat je een heel team slapen en hoe verzorg je alle maattijden. Met zo’n grote groep vrijwilligers die niet al de dagen aanwezig kunnen zijn, moeten er dus heel wat vervoersbewegingen heen en weer naar het circuit gemaakt worden. Verder hoe zorg je voor de sponsors en bezoekers.  Van één Busje en Ute groeien we naar meer Busjes en een Vrachtwagentje.

Verder beginnen we met een 17 meter lange hospitaaltent van de vierdaagse en kopen gelukkig vrij snel een echte racetent van 6x6 meter met vloer erbij.  Het racen met een vijf jaar oude raceauto, die duidelijk van alles al meegemaakt heeft, is op zich al een uitdaging. Na de eerste race wordt de raceauto totaal gestript en geheel nieuw opgebouwd zodat we met vers materiaal aan de volgende races deel kunnen nemen.

  De van onze coureurs bekende opmars vind nu ook weer plaats, van achter in het veld wordt naar de top vijf gevochten. Een serie van vierde plaatsen is het resultaat. Alleen net iedere keer naast het podium is redelijk frustrerend aan het worden. De winter wordt gebruikt om een tweede raceauto klaar te maken en in te gaan zetten en de twee broers gaan weer samen de baan op.  In de loop van het seizoen gaat de derde man van het team ook mee testen. Door gebruik te maken van laptop computers en de verschillende onboard computers, kunnen we ineens een grote vooruitgang boeken.  Onderhand zijn we al bezig om jong talent op te leiden en nu met ervaren coureurs erbij wordt het steeds duidelijker dat DEJO Racing professioneel geworden is. Zelfs in het buitenland wordt de naam DEJO regelmatig herkend.  Uiteindelijk met de eerste podiumplaatsen een stap verder in het succes.

 

terug naar news

            

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 20-06-08 .