Simca en Formule dag in Angeren

Angeren 2008-05-31    #07

 Beste teamleden, participanten en geďnteresseerden in het Dejo verhaal sinds 1977.

De negentiger jaren worden voor DEJO afgesloten met een reeks aan successen op Speedway gebied. Vooral de deelname aan de Europesche en Wereld kampioenschappen zijn een hoogte punt. Onderhand blijft de Simca afdeling steeds opnieuw scoren op slalom wedstrijden en clubdagen.   Met het vertrek van Jeroen de Jong eerst naar Australië voor een jaar en daarna een aantal maanden naar Amerika wordt gekeken, of we onze vleugels ook over de Oceaan kunnen uitslaan.   We zijn toe aan groter werk. Het overzeese avontuur levert niet de beoogde stoeltjes in raceauto’s op en we richten nu onze blik op de lange baan racerij.   De Europese licenties voor het lange baan werk worden via een cursus op Zandvoort gehaald en een proefjaar om te kijken of we daar ook succesvol deel kunnen nemen wordt ingelast.

In de Zomeravond kompetitie is een klasse voor aankomend coureurs ontwikkeld en er wordt rond gereden met een vijftigtal Volvo tweeliters.  Gelijk na de introductie worden onze raceauto’s onder handen genomen in de workshop in Angeren eerst één auto maar een maand erna al de tweede vanaf het begin rijden onze coureurs gelijk in de top tien en daarna beginnen ze op afstand voor het peloton uit te rijden. Met de opmerkelijke tekst op de zijkant van “”Ik was het niet””  reden aan het eind van het jaar onze kattenogen duidelijk ver voor het veld uit.  Jarenlange speedway ervaring hadden ook wat extra’s meegebracht en uiteindelijk haken meerdere coureurs aan bij de Dejo trein en we beginnen weer samen met anderen hun raceauto’s klaar te maken.

Voor het eerst begint DEJO Racing levensgroot op onze vervoersmiddelen zichtbaar te worden voor anderen een bericht dat we onderweg zijn.

Dit avontuur wordt voortgezet op verschillende buitenlandse circuits en op een lang weekend in Spa Francorchamps moeten we de baan delen met een grote groep Formule auto’s die daar aan het testen zijn.   De eerste foto’s worden gemaakt en veel tijd besteed in het kijken in de pitsboxen naar deze ranke snelle raceauto’s.

Het einde van het seizoen is in zicht en we moeten gaan beslissen wat we het volgende jaar gaan doen.  De speedway auto’s en alle motoren en ander snel materiaal wordt verkocht en we halen onze eerste rode formule ford binnen. 

 

 

 

 

 

terug naar news

            

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 20-06-08 .