Simca en Formule dag in Angeren  

Angeren 2008-05-25    #06

Beste teamleden, participanten en geÔnteresseerden in het Dejo verhaal sinds 1977.

Nu de tweede generatie coureurs in de begin negentiger jaren, de bekers en kampioenschappen, zo succesrijk, naar zich toe getrokken hebben, zijn er meer aankomende coureurs bij DEJO komen rijden.  Op een gegeven moment staan er 6 raceautoís die klaar gemaakt moeten worden.  Samen met de ontwikkeling van nieuwe raceautoís ontstaat er een behoefte om steeds meer machines en materiaal onder te brengen in de workshop in Angeren.

Met de hulp van toelevering bedrijven, in het westen van het land, krijgen we de informatie dat er machines vernieuwd worden van een technische school.  Een gedeelte van het oude machine park mogen wij daar weg halen.  Ineens is het fabriceren van nieuwe chassis en frames machinaal mogelijk.   Daarnaast zijn de kosten voor het aanschaffen van materialen en motoren zo hoog aan het oplopen dat het niet meer mogelijk is om dit uit eigen zak te financieren. Er wordt uitgekeken naar de mogelijkheden om alles onder te brengen in een stichting.

 Zo wordt in 1998 de Stichting Dejo Racing  geboren.  De bestuursleden zijn in die jaren intensief bezig met het vervaardigen van een folder en het aanschrijven van potentiŽle sponsors.  Het zijn niet de grote bedrijven die over de streep getrokken kunnen worden maar juist de kleine materiaal sponsors die Dejo Racing op de been houden.  

 

 Waren het in het begin kopieŽn van andere stockcars die in Angeren gebouwd werden. Langzaam ontstaat er een ontwerpstudio en geheel nieuwe frames en ontwerpen zien het licht.  Onder invloed van de Amerikaanse Sprintcar techniek worden er bijzondere snelle raceautoís ontworpen.  Het is zelfs zo ver gegaan dat de OfficiŽle Engelse raceauto fabrieken onze ontwerpen begonnen te kopiŽren.  Aan de ene kant is dat een onbedoeld compliment aan de andere kant wordt wel daarmee de voorsprong teniet gedaan.   Gelukkig hebben we in samenwerking met circuit Lelystad steeds de mogelijkheid gehad om onze allernieuwste ontwerpen en verbeteringen regelmatig door de week te testen.   Vooral dit testwerk en het opleiden van coureurs, om net dat stukje extra eruit te halen, heeft later veel vruchten afgeworpen.

Met de komst van een aantal, aangepaste en nieuwe, circuits is het Speedwayen onderhand haast ieder weekend op verschillende dagen mogelijk.  Er moeten keuzes gemaakt worden, aan welke kampioenschappen we deel gaan nemen en of we ook langzamerhand over de grens moeten gaan kijken.

 

            

terug naar news

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25-05-08 .