Simca en Formule dag in Angeren  

Angeren 2008-05-17   #05

 Beste teamleden, participanten en geïnteresseerden in het Dejo verhaal sinds 1977.   (deel vijf)

In 1990 start de derde fase van de DEJO story. Eind 1989 heeft Hansepeter de Jong kunnen ruiken aan hoe het voelt om met een auto over het circuit te gaan. Het was dan wel een Simca 1000 halfautomaat maar toch de eerste bochten met piepende banden doorkomen heeft indruk gemaakt.  Al jaren mogen Hansepeter en Jeroen de raceauto’s op en af rijden naar de racebaan en zijn dus al vergroeid met de raceweekenden.

Uiteindelijk de kogel door de kerk en de showauto voor de Simca Clubdagen wordt uitgekleed en extreem lichter gemaakt en een supermotor met meer dan voldoende vermogen erin gebouwd.  Uiteindelijk is dit niet de ideale entréé in de racewereld. Veel te veel vermogen en de drukte van racen tussen veertig gretige jonge wildebrassen had niet het verwachte resultaat.  In onderling overleg is toen drastisch het roer omgegooid en is specifiek voor de Speedway een raceauto opgebouwd die wel tegen een stootje kon en waar het vermogen in evenwicht was met de stuurmanskunst van dat moment. Eerst een leerjaar inlassen om tot coureur uit te groeien. Deze harde lessen hebben we later uitgewerkt  tot een test en jong talent programma in de eenentwintigste eeuw.  Met veel testen en trainen in 1991 zijn we de eerste stappen in een breed opleidingsprogramma gaan zetten.  Met als resultaat dat Hp in zijn eerste volle jaar zich Runner-up was in de standaardklasse en in 1992 Nederlands Kampioen wordt.

     

Onderhand hebben twee andere jonge jongens al de testen en trainingen meegedaan en met als gevolg dat Jeroen bij zijn debuut in 1993 al na driekwart jaar zo’n voorsprong opbouwt, dat hij vroegtijdig Nederlands kampioen wordt. Het trainen en opleiden werpt dus duidelijk vruchten af. Hansepeter heeft zich als coureur door ontwikkeld in de single seaters en is met het bouwen van formule stockcars gestart.  Een heel nieuw gebied van ontwerpen en machinaal vervaardigen van raceauto’s, vanaf een stapel los ijzer, is aangebroken.  Niet alleen het chassis maar ook de ophangingen en de motoren worden in eigen beheer ontwikkeld en klaar gemaakt.  Doordat we al een poos uit onze jas gegroeid zijn wordt medio 1992 een ruimte in Angeren betrokken waar de zwaardere machines zoals draaibanken en lasapparatuur zowel als grotere compressors etc hun plaats vinden.   Jeroen  stapt na een jaar standaard racen over naar een hotrod klasse die op verschillende circuits voor veel spektakel  zorgt ook ondanks het flinke vermogen mogen deze personen auto’s elkaar in de bocht een lichte tik verkopen om te kunnen passeren.   Het is een harde leerschool om ook daar door te dringen tot de top drie. Maar gestaag zijn de DEJO hotrods en Formule 2 Stockcars steeds vooraan te vinden.

De bekers groeien mee met de prestaties en de prijzenkast staat vol in de werkplaats.

 

 

            

terug naar news

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12-05-08 .