Simca en Formule dag in Angeren  

Angeren 2008-05-10   #04

 Beste teamleden, participanten en geïnteresseerden in het Dejo verhaal sinds 1977.

In 1984 start de tweede fase van de DEJO story en met een flinke bagage aan ervaringen opgedaan op de racecircuits in Australië hebben we een totaal nieuwe kijk gekregen op wat de racerij zo al met zich meebrengt.   Ook in Nederland zijn de ontwikkelingen door gegaan en vooral de Speedway gebaseerd op Ovalracen heeft een hoge vlucht genomen.

Samen met Frans Wijsman en Jan Sloothaak worden er race auto’s voor de Speedway klaar gemaakt. Het grote verschil met Ovalracen is dat de raceauto’s minder op Silhouet Auto’s hoeven lijken en dat de ruiten en alle andere glas eruit is omdat deze klasse in principe in de bochten wat mogen duwen om plaats te maken.

 We beginnen met een Sunbeam en een Simca waar we in de top van twee klassen meestrijden. Vooral het werken aan de Sunbeam is een verademing. Deze auto oorspronkelijk gebouwd door een Tuner voor het Ovalracen was voor de klasse waar hij inreed zwaar overbemeten.  Nu, met een aantal van onze aanpassing door verlaging en het strakker op de weg liggen maar vooral door de brede slick-banden was het een potentiële winnaar geworden.

Daarnaast zijn er jaarlijks de Simca club dagen en daar kan er vrij gereden worden op het circuit van Zandvoort. Voor ons team is dit de eerste kennismaking met het grote circuit werk. Dit vraagt duidelijk aanpassingen aan de auto’s en motoren en we bouwen zelfs speciaal voor de Simca club wedstrijden super auto’s. Met als gevolg dat we regelmatig de beste bekers ophalen bij deze bijzondere dagen.

     

Het Speedwayen gaat ook steeds beter en daar worden we uiteindelijk ook twee maal kampioen in verschillende klassen. Naast de kleine Simca wordt er ook samen gewerkt aan de Rodeo klasse.  Deze auto’s zijn van Amerikaans fabrikaat en hebben vaak vijf tot zeven liter V8 motoren.  Onze ervaring met wegligging en acceleratie werpen vruchten af en ook in deze klasse worden hoge prijzen weggesleept.

Verder is er uit die successen reeks een nieuwe vorm van samenwerking tevoorschijn gekomen. De participatie doet zijn intrede. Niet alleen worden er gezamenlijke ruimte gehuurd aan stalling en opslagboxen maar ook worden er gezamenlijk vervoersmiddelen gebruikt voor de diverse takken van autosport. De eerste rijders van buitenaf nemen deel aan de races onder de paraplu van DEJO Racing.

 

 

            

terug naar news

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12-05-08 .