Simca en Formule dag in Angeren  

Angeren 2008-05-05    #03

 Beste teamleden, participanten en geïnteresseerden in het Dejo verhaal sinds 1977. Deel drie.

Na de eerste jaren van racen en met de hulp van een groot aantal vrijwilligers komen uiteindelijk de eerste grotere successen.  Van standaard auto’s in een standaardklasse is allang geen sprake meer en er worden steeds meer race onderdelen gebruikt. De motoren gaan onderhand zoveel vermogen leveren dat er vanuit de organisatie besloten wordt om de klassen aan te passen.  Alle auto’s moeten aan de buitenkant nog steeds op auto’s zo van de weg gepakt lijken. Wat er aan de binnenkant aangepast kan worden, is zeer streng omschreven zodat er ten minste een redelijke strijd blijft bestaan.   Vooral de motoren worden aan twee belangrijke restricties gebonden.  Ze moeten de oorspronkelijke plaats en de oorspronkelijke buitenkant bewaren en verder per klasse tot een maximaal aantal cc’s opgeboord worden.  Naast de motoren worden er racebanden toegestaan.   Met al die aanpassingen wordt de snelheid op de kleine ovale baantjes dus steeds groter en de strijd ook steeds grimmiger.

       

Van pure hobby rijders is onderhand geen sprake meer en de kosten aan motoren en banden rijzen de pan uit.  Het is langzamerhand haast niet meer mogelijk om zonder sponsoring rond te rijden.  Daarmee komt ook het belang van een naam en een team te hebben naar boven.  Gelukkig groeit bij ons deze trend ook langzaam mee.  De eerste stappen om sponsoring te verzamelen leiden tot het, als team op shows te gaan staan en ons daar te presenteren.  Verder een folder en foto materiaal in elkaar draaien en overal heen sturen.  Het levert geen grote geldbedragen op, maar met de steun van een aantal materiaal sponsors kunnen we nog steeds verder groeien.     Verder is het motorengedeelte steeds belangrijker aan het worden en de DEJO motoren staan bekend als zeer snel, met als gevolg dat we ook voor anderen gaan bouwen en tunen.   

Uiteindelijk resulteert dat in 1982 tot een grote serie successen alleen het felbegeerde Nederlands en Benelux kampioenschap wordt net niet gehaald. In de Benelux mogen we als runner-up de beker ophalen.  In de winter van 1982 worden de meeste raceauto’s en motoren verkocht en door de successen van de voorgaande jaren is er grote vraag naar.

De racefamilie de Jong is in 1983 een jaar het land uit naar Australië en dat lijkt dan een voorlopig einde van het DEJO race verhaal.  Alleen minder is waar, want na hun terugkomst in 1984 start een tweede fase in de DEJO story.

 

 

            

terug naar news

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12-05-08 .