Simca en Formule dag in Angeren  

Angeren 2008-04-27     #02

 Beste teamleden, participanten en geïnteresseerden in het Dejo verhaal sinds 1977.

In het eerste jaar Ralleycross zijn we aan het eind van het seizoen ingestapt en hebben maar aan twee races deel kunnen nemen. Verder was de Simca zoals die op dat moment klaar gemaakt was geen partij voor de Porsches en Alpines en we zijn die winter overgestapt naar de nieuw opgerichte Nederlandse Oval Race Vereniging op het circuit van Dongen.  Dat betekende dat er meer met standaard materiaal gereden kon worden.

     

Na het eerste jaar Oval Racen is er een bescheiden succes. Van de gemiddeld veertig auto’s hebben we ons op kunnen werken naar een toptien plaats, uiteindelijk is #9 daarna jarenlang de basis geweest voor de DEJO ploeg.  Eerst was er één auto en vrij spoedig werd een echte Ralley2 omgebouwd en er kwamen ook donorauto’s bij en voor we het wisten reden we in 1979 al op verschillende circuits en wederom een jaar in de rallycross.   Dat werd een drukke tijd op zaterdag op Valkenswaard meedoen aan het Nederlands kampioenschap en op zondag een race op één, van de onderhand steeds verder uitbreidende, circuits overal in Nederland.  Ook op Gendt bij Arnhem en bij TerApel werden de plaatselijke banen verhard.  Verder werd er een gloednieuw circuit in Lelystad ontwikkeld. Het Team werd steeds breder en we konden gebruik maken van een grote garage in Tilburg waar een van onze teamleden een eigen bedrijf gestart was.

Eerst schakelde één van de monteurs over om zelf te gaan racen en daarna werd de rijders familie aangevuld met een vrouwelijke coureur Marianne de Jong. Zo rond 1980 ontstond een vaste samenwerking tussen Fravin Racing en DEJO Tuning en dit resulteerde in een team van vier auto’s die tegelijkertijd deel namen aan het Oval Racen.

De sport werd steeds internationaler, met als gevolg dat er van Pasen tot Kerstmis geen weekend meer vrij was. Ieder weekend was er wel een race te rijden. In het noorden van Nederland tot in het zuiden van België. Ook daar waren drie circuits gedeeltelijk verhard zodat er Oval Racing op gereden kon worden.   Vooral in België zijn er veel bekers en prijzengeld opgehaald. Het was de eerste keer, dat het erop ging lijken, dat DEJO internationale faam op ging bouwen.  Door een redelijk zwaar ongeluk is in 1981 besloten om niet meer als familie-coureurs tegelijkertijd te rijden dus wisselde Marianne en Ted elkaar af per race. De successen werden steeds veelvuldiger en er was thuis haast geen plaats meer om de bekers neer te zetten.

Dit is de eerste mijlpaal in het DEJO verhaal over dertig jaar heen.

 

 

            

terug naar news

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12-05-08 .