Simca en Formule dag in Angeren

 Angeren 2008-04-20

 Beste teamleden, participanten en geďnteresseerden in het Dejo verhaal sinds 1977.

Ja; u kijkt verbaasd dat we alweer 30 jaar de naam DEJO dragen, zoals zoveel teams zijn we in de zeventiger jaren begonnen met onze raceauto  avonturen. 

Ons verhaal start dus in 1976 met de aanschaf van een Simca 1000 van bouwjaar 1968.  Een zogenaamd overgangstype met ronde koplampen en ook nog ronde achterlichten.  Voor 200 gulden aangeschaft en het eerste ritje van 20 km van Arnhem naar Nijmegen moesten we 1 liter olie bijvullen en op de terugweg met de Simca nog eens ruim een liter.

Al snel werd duidelijk dat het motortje zijn langste levensduur achter zich had en de eerste grote operatie voor de toenmalige teamleden was om het motortje uit te bouwen en weg te brengen om te laten reviseren.

In alle sportbladen stonden de wonderlijke prestaties van dit kleine vierdeurs autootje uitgebreid beschreven.  Het was de sensatie van de autowereld de Monte Carlo Rally werd ermee gewonnen en op Circuit-Zandvoort stond Simca steeds vooraan in de klasse.

Dus leek het geen verkeerde keuze.  Alleen die prestaties werden neergezet door een type met 1300 cc motoren en wij zaten met een 990 cc motortje.  Maar goed niet getreurd we moesten onderaan beginnen, dus ook werkelijk letterlijk vanuit de basis.

Met alle nieuwe onderdelen en een nieuw aangeschafte rolloverbar wisten we onze auto te prepareren voor de rallycross. De eerste wedstrijd kwamen we niet verder dan de technische commissie, die een aantal zaken aan ons voertuig niet in overeenstemming vond met het reglement.  Veel vrije tijd is dus gaan zitten in het conform de eisen klaar maken van de raceauto.   Zo is ons avontuur in de racerij gestart in 1977 met een eerste aantal races Rallycross Valkenswaard en daarna Oval Racen op het Circuit van Dongen.

Na het eerste jaar is er serieus gewerkt aan een “echte” klaargemaakte Simca Rallye2 met volledige rollkooi en geheel verstevigde auto, voor een gooi naar het kampioenschap. In de winter van 1977 –1978 is DEJO Tuning geboren en vanaf dat jaar wordt er serieus geracet samen met andere coureurs die ook voor de naam DEJO uit komen.

Dit is de eerste mijlpaal in het DEJO verhaal over dertig jaar heen.

 

 

            

terug naar news

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12-05-08 .