Opbouwen Race Simca – Arno Hoopman – deel 10

 

2011 en hierbij mijn eerste goede voornemen:

 

Een update van het Race-Simca-project.

 

Het is nog steeds (erg) koud maar het begint te wennen want ik ga toch weer regelmatig aan de slag. Er is dus veel gebeurd de afgelopen periode.

 

Eén van de grote, goed zichtbare, dingen welke is gebeurd is het inbouwen van een standaard 1100cc motorblok. Uiteraard inclusief aandrijfassen en appendages.

De waterpomp welke ik had diende nog wel “even” voorzien te worden van nieuwe afdichtingen en lagers en dat is toch een secuur klusje als je dat nog nooit eerder gedaan hebt.

Maar goed de motor werd dus geplaatst en ik kon eindelijk mijn idee van een kabelbediende koppeling gaan uitwerken. Er werd een hefboom aan het pedaal gemaakt en beugels op bak en in kofferruim waar de buitenkabel op bevestigd kon worden. Daarna een kabel laten maken en van voor naar achteren trekken…. Helaas bleek het systeem niet te werken, de koppeling werd niet ontkoppeld en pedaal trapte ik krom.  Helaas, nu dus op zoek naar originele koppelingscilinders. Gelukkig bleken die nog nieuw te vinden en heb ik die inmiddels aangeschaft. De standaard kunststof verbindingsleiding bleek lastiger en ik heb inmiddels 2 verloopnippels gekocht en kan nu een standaard remleiding aansluiting gebruiken op de cilinders. Na inmeten dan ook een 3 meter lange Goodridge remleiding laten maken.

Binnenkort de lage druk leiding inclusief potje monteren en alles vullen en ontluchten.

Uiteraard ga ik er vanuit dat het ontkoppelen dan weer jaren goed zal gaan.

 

 

Ook heb ik een brandstofpomp van Hardi gekocht met een opbrengst van 130 ltr/uur.

Alle leidingen inclusief filter gelegd en op motor en tank aangesloten.

Vervolgens koelwaterslangen op motor gemonteerd en de laatste pijpstukken gelast.

et systeem afvullen en alle lassen en verbindingen lijken dicht te zijn, ook de pomp is lekvrij.

 

 

 

 

Elektrakabels zijn ook belangrijk om een werkende auto te krijgen, echter is dit wel mijn zwakke punt als werktuigbouwer. Gelukkig krijg ik hulp van vriend Erik. Samen maken we een elektrisch schema met alle schakelaars en verbruikers.

Al snel wordt ook besloten de hoofdstroomschakelaar te verplaatsen van dashboard naar een plek tussen de stoelen. De accu krijgt een plek achter de bijrijderstoel en zo houden we de dikke voedingskabels redelijk kort.

 

 

 

 

Er worden veel kabels van voor naar achteren getrokken om motor en verlichting aan te kunnen sturen. Het is in dit stadium leuk om steeds weer iets “tot leven” te zien komen.

Denk hierbij aan claxon, ruitenwissers, lichten inclusief de dashboard verlichting en uiteindelijk ook de startmotor.

 

 

Dan is het moment er natuurlijk ook om de motor te starten… en wel hoor het werkt, de motor slaat vrijwel direct aan en oliedruklamp gaat uit ten teken dat we dat allemaal goed hebben aangesloten.

 

 

Overigens kan ik nog wel vertellen dat ik in deze periode veelvuldig gaten geboord heb in de koets om van alles door te voeren. Soms een klein gat voor een enkele stroomdraad maar ook grote gaten voor bv de brandstofslang en tank ontluchting.

De tunnel onder de auto begint al aardig gevuld te raken met alle elektra kabels, brandstofslang, koppelingsslang,  kilometertellerkabel en dergelijke. Plan is om de tunnel uiteindelijk af te dichten om alles te beschermen bij eventuele grindbak bezoekjes.

  

 

De Simca heeft inmiddels ook op een beurs gestaan als eyecatcher voor een sponsor.

 

 

Al met al is er dus best veel gedaan vind ikzelf en de “to-do-list” wordt steeds korter.

Elektra afmaken en uitdokteren hoe spanningsregelaar aangesloten moet worden is daarbij één van de punten.

 

Hopelijk kan ik in verhaal 11 vertellen dat ik de eerste meters gereden heb.

 

Tot zo ver verhaal nummer 10.

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 16-03-11 .