Opbouwen Race Simca – Arno Hoopman – deel 9

 

Het is wederom tijd om eens een verhaal te plaatsen hier.

Ik krijg van diverse kanten leuke reacties over mijn verhaaltjes hier op de Dejo website,  waarvoor dank.

De afgelopen periode was een periode waarbij de kou een belangrijke rol speelde in de  voortgang, soms vond ik het gewoon te koud om wat te gaan doen, die tijd heb ik vaak  gebruikt om dan spullen te kopen.

Wat ik wel gedaan heb is allereerst de stoelen pas gemaakt, de stoelen bleken aan de  onderzijde te breed om een goede zitpositie te krijgen.

Oplossing bleek het aanpassen van stoelframe te zijn, daarnaast heb ik ook de originele  Simca stoelrails vervangen door een gelagerd model aan de bestuurderszijde. Aan  bijrijderkant zit nu een vaste stoel.

 

Hierna heb ik de buitenspiegels aangepakt, ik wilde graag van binnenuit verstelbare  spiegels monteren omdat ik aan één kant een vast lexaan raam heb en dus leek het  prettig om de verstelling binnen te hebben. Na een aantal uren passen en meten en een  spiegelvoet gemaakt te hebben uit een stuk hard rubber kon alles gemonteerd worden.

In dit stadium vond ik tevens een sponsor die de deurrubbers beschikbaar stelde, deze  geklemde rubbers zijn inmiddels ook gemonteerd. Dank aan Haaglanden Rubber bv.

Inmiddels had ik wat schakelaars ontvangen welke ik besteld had en kon ik dashboard completeren.

 

Voor de brandstoftank heb ik een frame gemaakt nadat ik het gat wat nog steeds in het  vooronder zat had gedicht met 2 stukken plaat. Gekozen heb ik voor een stuk dun  staalplaat en een steviger stuk aluminium tranenplaat zodat ik de sterkte daarvan weer kon gebruiken om het frame voor de tank aan te bevestigen. Al met al werden het 2 beugels die perfect om de tank zitten met een stuk celrubber ertussen.

 

Zoals de foto's laten zien begint het al echt op een auto te lijken maar het zal duidelijk zijn dat er nog een hoop te doen is denk aan remmen, benzineleidingen en ook koelwater systeem.

Tot zover deel 9 van dit verhaal - groet Arno Hoopman

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15-02-10 .