Opbouwen Race Simca – Arno Hoopman – deel 8

Het is weer tijd voor een update.

Er is weer veel tijd gestoken in het vervolg van het opbouwen.

Nu waren echter een hoop kleine dingen aan de beurt en is het resultaat minder goed zichtbaar op de foto’s.

Allereerst heb ik een aantal stukken lexaan gekocht om de zijruiten uit te kunnen maken.

Voor beide achterdeuren en bijrijderdeur heb ik gekozen voor 3mm plaat voor de bestuurdersdeur heb ik gekozen om een schuifbaar deel te maken van 5mm zodat ik originele ruitrubbers daar ook weer voor kan gebruiken. Open en dicht doen van het raam geschied echter niet met een slinger maar simpelweg door raam op en neer te schuiven door middel van een handgreep op de ruit. Gewichtsbesparing/eenvoud is de gedachte hier achter.

De 3mm ruiten zijn allemaal gelijmd.

Tevens werken alle deursloten en openingsmechanismes inmiddels.

Bij de voordeuren is er ook een aluminium tranenplaat afwerking gemaakt, echter niet over gehele vlak maar alleen over hoogst noodzakelijke deel. Dat noodzakelijk is natuurlijk ook voor een ieder verschillend, maar ik vond het mooier en het geeft ook wat body aan de deur.

    

Voor het dashboard is een aluminium plaat gemaakt waar inmiddels de klokken in zitten nu moeten er nog een aantal schakelaars op een handige plek gemaakt worden.

                     

Versnellingsbak is gemonteerd, ook schakelstang en pook zitten inmiddels in de auto.

Gaspedaal en gaskabel zijn ook gemonteerd.

Er is ook aardig wat tijd gestoken in de achterwielophanging, alles is uit elkaar gehaald schoon- en gangbaar gemaakt en vervolgens weer gemonteerd.

Vraag me niet waarom dit oranje is geworden, dat potje verf had ik over denk ik zo.

           

Inmiddels heb ik ook een benzine tank aangeschaft, dit is een kunststof racetank geworden met schuimvulling erin. Nu nog even uitdokteren hoe ik deze en de accu in het vooronder ga plaatsen.

Inmiddels ben ik er ook achter gekomen dat de kuipstoelen die ik heb niet tussen de standaard Simca rails passen dus hier ontstaat ook weer een project ben ik bang.

Arno Hoopman

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 26-11-09 .