Opbouwen Race Simca – Arno Hoopman – deel 5

Het is zover ik kan eindelijk iets tonen wat af is. Gelakt en al bedoel ik daarmee te zeggen want tot nu toe was ik vooral bezig met dingen klaar maken en voorbereiden voor het uiteindelijke resultaat. Nu dus eens een plaatje waarmee ik kan tonen welke standaard ik voor ogen heb.

De vorige keer had ik al veel gedaan aan de neus en daar ben ik nu dus verder mee gegaan. Radiator was al pas gemaakt maar ik heb nu een beugel gemaakt voor de ventilator en een bijpassende kap gemaakt.

        

 

Zoals te zien is op de foto’s is alles voorzien van een vers laagje verf en dat toont gelijk erg goed vind ikzelf.

Uiteraard moet ik straks nog wat spullen kwijt in de neus zoals een expansievat en een brandstoftank maar die heb ik nog niet in mijn bezit.

De klep is overigens inmiddels ook matzwart geworden en de pannervan is ook gemonteerd en gelakt. Voor het monteren van de pannervan was het ook nodig de ruitenwissermotor met mechanisme te plaatsen en ook de sproeier met slang zitten keurig onder de pannervan weggewerkt. 

Een ander aandachtspunt deze periode was de onderzijde. De lege auto is nu nog vrij simpel op twee wielen te plaatsen met twee schuttingpalen zoals op de foto te zien is.

De onderkant is nu zwart en er zijn 2 verse krikpunten voor de achterwielen gekomen.

   

De komende periode wil ik gaan gebruiken om het achterpaneel demontabel te maken en de vuurwand weer dicht te maken omdat daar nu nog gaten in zitten waar de kooi door steekt.

 

Tot zover deel 5 van dit verhaal.

Arno Hoopman

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04-05-09 .