Opbouwen Race Simca – Arno Hoopman – deel 3

Het is weer tijd voor een update, zodat hier op de site te lezen is wat ik de afgelopen periode heb gedaan aan de Simca.

Allereerst heb ik de deuren van de bestuurderszijde af kunnen maken zodat de tweede zijkant van de auto ook weer strak is. Uiteraard weer alles in de grondverf gezet.

 Vervolgens heb ik de motorkap onder handen genomen. Helaas zat hier één slechte plek in welke ik pas op het laatste moment van het schoonmaken/schuren tegenkwam.

Probleem werd opgelost door er een strip in te lassen op een dusdanige manier dat ik op een later tijdstip aan deze strip een nog te maken achterspoiler kan monteren.

Ondertussen werd ook de pannervan (het deel tussen de voorruit en voorklep) opgeknapt. 

Aan de voorzijde van de auto zat ook nog een klus, want daar was een oude (roest)schade op een knullige manier weggewerkt met flinke plaatoverlappingen tot gevolg. Omdat ik de luchtopening voor de radiator zo groot mogelijk wilde maken werd maar besloten een groot gat in de voorkant te slijpen en de gril opnieuw op te bouwen uit vlakke plaat. De opening die nu ontstaan is is bijna twee keer zo groot als het eerdere gat. Om de voorzijde een race look mee te geven heb ik daar ook een spoiler voor gemaakt zoals ook bij  een Golf 1 wordt toegepast. 

Daarna heb ik een begin gemaakt met  het pasmaken van de radiator, en een afdekplaat gebogen uit aluminium tranenplaat. Nu moet ik nog wel een beugel maken voor de ventilator.

 

 Voor de volgende keer staat onder andere de onderzijde van de auto op de planning.

 Tot zover deel 4 van dit verhaal.

Arno Hoopman

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 22-04-09 .