Opbouwen Race Simca Arno Hoopman deel 2 

Aangezien de werkzaamheden grotendeels gaan gebeuren in een garage van 3 bij 6 meter hebben we dus helaas beperkte ruimte en kunnen we dus niet altijd vrij om de Simca heen lopen.

Besloten wordt om de Simca met 1 zijde langs de garagewand te zetten om zodoende ruimte te hebben aan de andere zijde te werken. 

De eerste werkzaamheden zijn de binnenschermen afwerken, de meeste laswerkzaamheden zijn reeds gedaan, alleen de aansluiting van de achterdeur op het achterspatbord laat te wensen over en hier wordt nog wat verandert. 

De kofferbak wordt volledig leeggehaald, de accubak en alle overtollige steunen worden weggeslepen.

  

 Daarna worden de binnenschermen geschilderd.

 

 Om de spatborden te kunnen plaatsen is het belangrijk dat de deuren gemonteerd zijn. Zodat alles uitgelijnd kan worden en de rondingen en naden overal enigszins gelijk zijn.

 

Helaas is het hiervoor ook nodig de spatborden enigszins aan te passen, maar polyester laat zich gelukkig makkelijk bewerken.

 

Ongeveer gelijktijdig wordt besloten ook de achterdeuren zo licht mogelijk te maken en omdat al eerder besloten is gebruik te gaan maken van vaste Lexaan ruiten wordt het complete binnenwerk eruit geslepen. Daarnaast worden de gaatjes voor de bevestiging van de sierstrip dicht gemaakt.

Tenslotte wordt de binnenkant van de deur schoon gemaakt zodat ook die later geschilderd kan worden.                 Tot zover deel 2 van dit verhaal.

Arno Hoopman

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 18-11-08 .