Tweede vrij rijden dag van het DEJO  Simca team

 Vrijdag 7 november 2008 is het weer zover we hebben ons ingeschreven voor een circuitdag te Zandvoort. Het Dejo Simca team is reeds vroeg op pad deze dag om vervolgens om 9:00 uur van start te gaan in de eerste sessie.

Het plan is om vandaag de ideale lijnen en rempunten te leren. Speciaal voor dat doel stapt Jeroen de Jong gedurende de dag steeds in als instructeur naast de drie coureurs Joris, Arno en Wouth. Gedurende de eerste sessie is het Zandvoortse asfalt nog vochtig en dat maakt dat het rijden op slicks voor de coureurs Arno en Joris gelijk een geheel nieuwe ervaring oplevert.

Gelukkig blijven we op de baan en kunnen we diverse spinnende wagens prima ontwijken.

De baan droogt in de loop van de morgen op en gedurende de volgende drie sessies waar we aan deel  nemen zakken de ronde tijden iedere keer weer.

Wouth, Joris en Arno hebben in de loop van de dag veel van Jeroen’s aanwijzingen geleerd.

Helaas stopt zo’n 10 minuten voor het vallen van de finishvlag de brandstofpomp en valt de Simca stil halverwege een snelle ronde stil. Uiteindelijk blijkt er zoveel brandstof  gebruikt te zijn dat de brandstof tank eerst in de bochten en daarna ook op het rechte eind niet genoeg meer oplevert voor een snelle ronde.

Al met al is iedereen zeer tevreden over deze dag en gaan we huiswaarts met het gevoel weer heel wat wijzer geworden te zijn en weer meer inzicht hebben in wat het inhoud om een autocoureur te worden..

 Arno Hoopman

 

 

 

moderator;   ted@dejoracing.com

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 18-11-08 .